bok

Wherever you go I go too

Håndbundet bok i ett eksemplar

192 s

32 x 22 x 2,5 cm

2016

Wherever you go I go too

handbound book, unique piece

192 p

32 x 22 x 2,5 cm

 2016

Wherever you go I go too er en reisehåndbok, et atlas, en dagbok, en visuell presentasjon av en flik kulturhistorie.


Mellom to permer har jeg samlet alle postkorta jeg har mottatt så langt i livet, omlag 200 eksemplarer, tilsendt fra alle verdenshjørner. Avsenderne har besøkt steder som Usbekistan, Mallorca, Elnesvågen på Nordmøre og Intercourse, Pennsylvania. Motivene på korta spenner fra eksotiske dyr og royale familier, til avbildninger av historiske kunstverk og billige sydendrinker.


Postkortet skiller seg fra brevet ved at det tilhører masseproduksjonen i sitt formale opplag.

Det har også en semi-offentlig tilgjengelighet ved at avsenderens beskjed til mottaker er synliggjort for ethvert ledd i postgangen; fra resepsjonisten på feriehotellet du leverer kortet til før du forsinket haster avgårde til flyplassen, via postbudet som smetter kortet ned i postkassa di, til familiemedlemmer eller kollektivmedboere som tar inn posten og plasserer den på kjøkkenbordet til fritt skue.

Postkortet oppleves uansett ikke så privat, hilsenene som sendes tipper ofte mot generiske vendinger om temperaturer i luft og vann, hvorvidt vi koser oss, hva vi spiser og hvordan servicenivået er. Selv beskrivelser av kjente severdigheter går inn i en kvern, det er kanskje begrenset hvor unikt en kan omtale sin egen opplevelse av Colosseum eller stranda i Phuket, uansett hvor skjellsettende det føltes der og da.


Allikevel er det en generøsistet som konnoterer kortskrivingen; en velger ut et kort som mottaker vil sette pris på, velger formuleringer som inviterer inn i opplevelsen, forsøker å gjøre håndskrifta lesbar selv fra et humpete bussete eller med utflytende blekk etter et brått vindkast fylt av salt sjøvann. Frimerker, hvor kjøper vi det, og når stenger postkontoret?Alle de gangene jeg har tenkt: ta meg med, ta meg med! Og så var jeg jo det, jeg var med på alle reisene, du husket meg, tenkte på meg. Dit du drar, drar jeg også.


///


Collection of every postcard I have recieved so far in life.